Saját képek

A RÓZSAFÜZÉR TITKAI
(2014, Pasztellkréta rajzok, 70x50 cm)

A rózsafüzér egy szemlélődő ima, mely az isteni szeretet elfátyolozott titkait öleli fel.  Az imádkozó Máriát szólítja meg, az ő segítségéért, közbenjárásáért folyamodik. A legegyszerűbb út Jézushoz a Szűzanyán keresztül vezet, ahogy Szent II. János Pál mondta: Per Mariam ad Jesum, Márián keresztül Jézushoz.

Az örvendetes rózsafüzérben Jézus megtestesülését, a világosság rózsafüzérben tanítói működését, a fájdalmas és dicsőséges rózsafüzérben pedig kereszthalálának és feltámadásának titkait idézzük fel.

2014-ben készített rajzaim lelki elmélkedések vizuális formában. Minden egyes krétavonás engesztelés, vágyakozás és hálaadás. A 70x50 cm méretű pasztellkréta rajzok közel 1:1-es méretű nyomatai a mélykúti Szent Joachim templom kertjében is otthonra találtak. 2016 őszén Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek áldotta meg őket. A rajzokból leporelló is készült, egyelőre magánkiadásban.

A rózsafüzér titkai című leporelló egy harmonikaszerűen kinyitható 10x7 cm-es zseb-imafüzet, mely tartalmazza a rózsafüzér imádság leírását és a titkok illusztrációit 20 képben.

"Az Úr jósága virrasszon felettünk,

őrizd meg a kezünk munkáját!" (zsolt. 90,17)