Leporelló a rózsafüzér titkaival

A rózsafüzér titkai című leporelló egy harmonikaszerűen kinyitható 10x7 cm-es zseb-imafüzet, mely tartalmazza a rózsafüzér imádság leírását és a titkok illusztrációit 20 képben. 

Ezt a kis imafüzetet nem csak azoknak ajánlom, akik imádkozzák a rózsafüzért, hanem azoknak is, akik még nem ismerik, de szeretnék megérteni, miről is szól ez a monotonnak tűnő hosszú imádság. Gyerekek számára különösen kedves ajándék lehet. Sok fiatal meditál így nap mint nap, utazás közben a buszon, séta közben a friss levegőn, vagy otthon egy gyertya mellett baráti, családi társaságban. A rózsafüzér a keresztény meditáció egyik eszköze, az engesztelés eszköze, és a nehéz élethelyzetek túlélésének eszköze.

A rózsafüzér imádkozása életforma, mely rendszert adhat a napoknak, biztonságot és állandóságot nyújthat számunkra, gondolatainkat életünk egyetlen reményteli célja felé irányíthatja.

2014-ben készített pasztellkréta rajzaim közel 1:1-es méretű nyomatai a mélykúti Szent Joachim templom kertjében is otthonra találtak. 2016 őszén Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek áldotta meg őket. A templomkertben azóta is rendszeresen tartanak rózsafüzér-körmeneteket a stációképeknél. Ezen képeket tartalmazza a leporelló is, melyet Sztranyák Zsófia grafikus művész szerkesztett, vágása és bígelése Cholnoky Zsófia munkája. 

A leporellót szerkesztette: Sztranyák Zsófia grafikus művész. Mérete: 10x7 cm.

A képeket rajzolta és a szöveget szerkesztette: Imrik Zsófia.

 

Vágta és bígelte: Cholnoky Zsófia a Matató Könyvkötő Műhelyben.

A leporelló egyik oldalán az imádság általános leírása, majd az Örvendetes és a Világosság rózsafüzérek 5-5 titkának

illusztrációja látható. Mindkét rózsafüzér képsorozat előtt egy-egy összefoglaló útmutató is megtalálható.

A leporelló másik oldalán a Fájdalmas és a Dicsőséges rózsafüzérek 5-5 titkának illusztrációja látható. Mindkét rózsafüzér kép-

sorozat előtt egy-egy összefoglaló útmutató is megtalálható. A hátlapon a rózsafüzérek ajánlott heti beosztása is olvasható.  

 

Copyright© Imrik Zsófia

 

Szerző: 

Imrik Zsófia